TUTORIAL

GIF

Bare sånn for å svare på hvordan man lager en gif en gang for alle;

Vanligvis bruker jeg photoshop om jeg ikke skal ha veldig mange bilder med i animasjonen, men sånn som på den i forrige innlegg så tok jeg en serie av bilder med webcam og brukte 'Animert Gif' i PhotoScape.

→ Denne videoen viser hvordan man gjør det med photoscape.

Det er bare å søke etter tutorial om hvordan du gjør det med photoshop på google eller youtube siden jeg ikke gidder å finne det frem for dere ♥

For å få lastet opp gif-en i et innlegg så laster du enten opp på tinypic eller photobucket, og om du bruker Mozilla Firefox som nettleser er det enkelt å justere størrelsen på bildet mens du redigerer innlegget, eller så kan du endre bildestørrelsen i photoshop(men da må du også ha laget gifen i photoshop).

Håper dette var til hjelp og at det var forståelig. Ellen skjønte det hvert fall ~

Adobe photoshop cs3 tutorial

Det er noen som lurer på hvordan jeg redigerer bilder, og saken er at jeg redigerer de fleste bilder helt likt, helt til jeg finner en ny måte å redigere på og.. ja. Men her er den jeg har brukt mye i det siste;

Velg bildet du vil redigere, og trykk på Image menyen, gå inn på Adjustmenst menyen og så velger du Auto Color. Jeg bruker vanligvis Auto Levels, men noen ganger blir det plutselig veldig drastiske forskjeller med en gang, og, ja.. Velg den du syntes ser best ut.

Jeg liker bildene mine veldig lyse, så gå inn på Image menyen igjen, og velg Brightness/Contrast. Du trenger ikke velge samme instillingene som meg, for det kan kanskje bli litt for lyst, du må se hva som passer til ditt bilde, men prøv å få det så lyst som mulig, med mye kontraster. Trykk OK.

Søte rosa/lilla fargebalanser er jeg veldig glad i. Gå inn på Image menyen igjen, og velg Color Balance. Velg Midtones. Sett de samme instillingene som jeg har gjort her. -18 på Magneta/Green, og +22 på Yellow/Blue. Ikke trykk OK enda!



Velg Highlights, og gjør bildet litt mer blåish, sett +31 på Yellow/Blue. Nå kan du trykke OK.



Deretter dobler du layeren, ved å trykke på Layer menyen og så "Duplicate Layer". Så trykker du deg inn på Image menyen igjen, og velger Gradient Map. Velg Violent, Orange fargen som du ser på bildet. Trykk OK.



Så skal du endre på Blending Options, trykk på der det står Normal, og velg den som heter Exclusion. Nå ser bildet veldig rart ut...



Men for at det skal se litt bedre ut, drar du synligheten ned til 25% og så er du ferdig. Husk på å høyreklikke på en av layerene og velge Flatten image før du lagrer. Her ser du forskjellen;



Dette er en veldig enkel måte å redigere på, i og med at det ikke er masse layers å jobbe med osv. Jeg orker nemlig ikke alt det styret, lol.

Hva syntes du, var dette til hjelp for dere som har spurt om det?

Helene

Navn: Helene
Alder: 16 år
Bor: Eidsberg, Østfold
Interesser: Anime, Japan, foto, hår, pokémon, musikk, cosplay, yuri, UK, tegning, design
hits